kurpitsarisotto, , pirkka, Kurpitsarisotto (Pirkka) ohje salty

Kurpitsarisotto (Pirkka)

Hauduta perattu kurpitsa kuutioina vesitilkassa pehmeäksi, soseuta. Kuullota sipulit öljyssä, lisää riisi ja jatka kuullotusta pari minuuttia. Lisää vesi-sitruunamehu (tai valkoviini) ja sekoittele kunnes neste on imeytynyt. Kuumenna kasvisliemi toisessa kattilassa ja lisää risottoon desi kerrallaan sitä mukaa kun edellinen imeytyy riisiin - jatka kunnes lähes kaikki neste on käytetty ja riisi on juuri ja juuri kypsää, n. 20-25min. Risotto saa jäädä löysäksi. Lisää kurpitsasose, kuumenna ja lisää parmesan, suola ja pippuri. Koristele kurpitsansiemenillä ja parmesanilla.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 102 kcal / 100 g
Energia 427 kJ / 100 g
Proteiini 3,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,9 g / 100 g
Rasva 3,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,3 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %