punajuuri, lihapata Punajuuri-lihapata ohje salty

Punajuuri-lihapata

  1. Nosta karjalanpaistilihat huoneenlämpöön noin tuntia ennen valmistusta.
  2. Puolita lihapalat. Kuori ja kuutioi punajuuret sekä omenat reiluksi paloiksi. Puhdista herkkusienet. Kuori ja lohko sipulit. Siirrä kasvikset suureen uunipadan pohjalle.
  3. Ruskista lihat useassa erässä kuumalla pannulla ja siirrä pataan. Kaada vesi kuuman pannun kautta pataan. Lisää laakerinlehdet, suola ja maustepippurit.
  4. Kypsennä  200 asteessa 2 tuntia tai kunnes lihaon mureaa. Kuutioi sinihomejuusto veitsellä ja ripottele juusto lihapadan pinnalle . Kypsennä  pataa vielä 5 minuuttia uunissa , jotta juusto sulaa. Tarjoa punajuuri-lihapata keitettyjen perunoiden  tai perunasoseen kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 83 kcal / 100 g
Energia 348 kJ / 100 g
Proteiini 7,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 4,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,9 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %