kaalilasagne, , pirkka, Kaalilasagne (Pirkka) ohje salty

Kaalilasagne (Pirkka)

Leikkaa kaalinlehdet pienemmiksi ja ohenna paksut kannat. Keitä n. 15 min (suolatussa) vedessä ja valuta lopuksi.  Jauhelihakastike: paista jauheliha, kuullota sipuli ja lisää tomaattimurska, anna kiehua hiljalleen. Mausta valkosipulilla, suolalla, pippurilla ja oregano/basilikalla. Juustokastike: Kuumenna rasva ja kiehauta siinä jauhot, lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen TAI kuumenna rasva ja maito, sekoita osaan maitoa jauhot hyvin ja lisää kiehuvaan nesteeseen, keitä muutama minuutti "jauhojen maku" pois. Lisää juustoraaste ja mausta pippurilla (ja pienellä ripauksella muskottipähkinää). Kokoa lasagne: puolet jauhelihaa, kaalia ja juustokastiketta - toinen kerros jauhelihaa, kaalia ja päällimmäiseksi juustokastike. Paista n. tunti 175 asteessa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 96 kcal / 100 g
Energia 404 kJ / 100 g
Proteiini 6,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 5,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,1 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %