pasta, verduro, kastike, , safkaa, Pasta Verduro-kastike (Safkaa) ohje salty

Pasta Verduro-kastike (Safkaa)

1/2 dl oliiviöljyä 1 punainen paprika kuutioituna 1 munakoiso puolikuina/sektoreita 2 pientä kesäkurpitsaa kuutioituna 4 valkosipulinkynttä kuorittuna 1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa 1,5 dl valkoviiniä 1 rosmariininoksa suolaa mustapippuria tuoreita yrttejä (lehtipersilja, basilika)

Lisäksi 100 g pastaa per syöjä 50 g vuohenjuustoa per syöjä

  1. Kaada paksupohjaiseen kattilaan puolet oliiviöljystä ja freesaa paprikoita muutaman minuutin ajan.

  2. Nosta paprikat sivuun, lisää loppu öljy ja freesaa munakoisoja muutaman minuutin ajan. 

  3. Nosta munakoiso paprikoiden viereen odottamaan. Laita kattilaan kuutioitu kesäkurpitsa, paista hetki ja lisää sekaan valkosipulit, chili ja freesatut vihannekset.

  4. Lisää tomaatit, valkoviini, rosmariininoksa, suolaa ja mustapippuria ja kiehauta kannen alla 8-10 minuuttia. 

  5. Ota kansi pois ja anna muhia ilman kantta n. 20 min.

  6. Tarkista maku ja lisää tuoreet yritit mukaan.

    Sekoita pasta kasvisten joukkoon, lisää päälle iso pala vuohenjuustoa. Tarjoa heti.

    Lähde Alexander ja Hannan Gullichsen Safkaa - Parempaa arkiruokaa Otava

Ravintosisältö / 100 g

Energia 55 kcal / 100 g
Energia 227 kJ / 100 g
Proteiini 0,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,7 g / 100 g
Rasva 3,6 g / 100 g
Alkoholi 0,2 g / 100 g
Sokeri 3,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %