lanttusosekeitto, , pirkka, Lanttusosekeitto (Pirkka) ohje salty

Lanttusosekeitto (Pirkka)

Kuullota pilkottu sipuli ja lanttukuutiot öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja anna kiehua n. 20 min, kunnes lantut on kypsiä. Kaada vesi toiseen astiaan ja soseuta lantut. Lisää kerma(-maito) ja keitinvettä sen verran, että keitto on sopivan paksuista. Mausta suolalla ja pippurilla, lisäksi ripaus timjamia ja maun mukaan kanelia/kardemummaa/kanelia/juustokuminaa/paprikaa (valitse).

Ravintosisältö / 100 g

Energia 34 kcal / 100 g
Energia 143 kJ / 100 g
Proteiini 1 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,4 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,8 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 84 %