yrtti, punaviini, paisti, , nyhtökaura, Yrtti-punaviini-paisti (Nyhtökaura) ohje salty

Yrtti-punaviini-paisti (Nyhtökaura)

Alkuperäinen ohje: http://www.vegepaiva.fi/jouluextra/yrtti-punaviini-paisti/

Pese peruna ja poista tummat kohdat. Pilko, älä kuori. Keitä palat pehmeiksi vedessä. Muussaa peruna kuorineen hienoksi soseeksi haarukalla.

Kaada NyhtökauraTM isoon taikinakulhoon. Lisää suola. Sekoita ja pienennä isommat palat tarvittaessa.

Lämmitä öljy ja Pussi

  1. n mausteet kasarissa miedolla lämmöllä. Kun mausteiden aromit alkavat vapautua, ota kattila liedeltä (älä polta!).

Pidä liesi miedolla lämmöllä. Lisää punaviini ja kauramaito. Lisää Pussi 2. n sisältö vähitellen, puuhaarukalla sekoittaen ja massaa käännellen. Jatka keittämistä vähintään 5 min. vaikka massa olisi jo paksua.

Sekoita peruna ja NyhtökauraTM käsin vaivaten. Kun punaviinimassa on hieman jäähtynyt, lisää se edelleen käsin vaivaten. Varmista, että taikina on tasainen, eikä mukana ole erillisiä paloja mitään ainesta.

Muovaa taikinasta tasainen, korkea paisti uunivuokaan leivinpaperin päälle. Siloita mahdolliset halkeamat huolellisesti. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Lämmitä uuni 120°C:een. Valmista sillä välin kuorrutus. Sekoita sinappi, ruokaöljy ja mausteet (ripaus muskottipähkinää ja maustepippuria) keskenään. Sivele kuorrutus paistin päälle ja pistele kokonaisia neilikoita sen pintaan. Ripottele päälle polenta tai korppujauho.

Paista 60-70 min tai kunnes sisälämpötila on 72°C. Huom! Paisti alkaa litistyä 80°C:ssa, joten lämpötilan tarkkailu on tärkeää.

Anna paistin jäähtyä rauhassa ennen leikkaamista, väh. 2 t.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 188 kcal / 100 g
Energia 788 kJ / 100 g
Proteiini 13 g / 100 g
Hiilihydraatti 10,4 g / 100 g
Rasva 10,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 1,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %