omena, dijon, paisti, , nyhtökaura, Omena-Dijon-paisti (Nyhtökaura) ohje salty

Omena-Dijon-paisti (Nyhtökaura)

Alkuperäinen ohje: http://www.vegepaiva.fi/jouluextra/omena-dijon-paisti/

Pese peruna ja poista tummat kohdat. Pilko, älä kuori. Keitä palat pehmeiksi vedessä. Muussaa peruna kuorineen hienoksi soseeksi haarukalla.

 Kaada NyhtökauraTM isoon taikinakulhoon. Lisää suola. Sekoita ja pienennä isommat palat tarvittaessa.

 Lämmitä öljy ja Pussi

  1. n mausteet kasarissa miedolla lämmöllä. Kun mausteiden aromit alkavat vapautua, ota kattila liedeltä (älä polta!).

 Pidä liesi miedolla lämmöllä. Lisää omenamehu, Calvados, sinappi, siirappi ja kauramaito. Lisää Pussi 2. n sisältö vähitellen, puuhaarukalla sekoittaen ja massaa käännellen. Jatka keittämistä vähintään 5 minuuttia vaikka massa olisi jo paksua.

 Sekoita peruna ja NyhtökauraTM käsin vaivaten. Kun omenamehumassa on hieman jäähtynyt, lisää se edelleen käsin vaivaten. Varmista, että taikina on tasainen, eikä mukana ole erillisiä paloja mitään ainesta.

 Muovaa taikinasta uunivuokaan tasainen, korkea paisti leivinpaperin päälle. Siloita mahdolliset halkeamat huolellisesti. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

 Lämmitä uuni 120°C:een.

 Valmista sillä välin kuorrutus. Sekoita sinappi, siirappi, mausteet (ripaus muskottipähkinää ja mustapippuria), Calvados ja ruokaöljy keskenään. Sivele kuorrutus paistin päälle. Ripottele päälle polenta tai korppujauho sekä omenalohkot.

 Lämmitä uuni 120°C:een. Paista 60-70 min tai kunnes sisälämpötila on 72°C. Huom! Paisti alkaa litistyä 80°C:ssa, joten lämpötilan tarkkailu on tärkeää.

 Anna paistin jäähtyä rauhassa ennen leikkaamista, väh. 2t.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 197 kcal / 100 g
Energia 826 kJ / 100 g
Proteiini 11,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,8 g / 100 g
Rasva 9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 9,6 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %