kookostortilla Kookostortilla ohje salty

Kookostortilla

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Yhdistä rypsiöljy ja vesi ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon.

Sekoita aineet yhteen ja vaivaa taikinaa muutaman minuutin ajan, kunnes se on tasainen kiinteä pallo.

Laita taikina takaisin kulhoon ja peitä se kelmulla. Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa vähintään 20 minuuttia (täytteen valmistamisen ajan).

Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli taikinasta jauhotetulla alustalla ohuita pyöreitä lettuja.

Paista tortillat kuivalla, kuumalla paistinpannulla molemmin puolin kunnes lettuihin syntyy ruskeita pilkkuja. Pyyhkäise tortillojen välissä ylimääräiset jauhot pannulta esimerkiksi talouspaperilla, jotta ne eivät pala.

Itse tehdyt tortillat ovat parhaimmillaan tuoreena.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 266 kcal / 100 g
Energia 1105 kJ / 100 g
Proteiini 7,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 33,8 g / 100 g
Rasva 9,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,2 g / 100 g
Suola 0,5 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %