tuula, burgundinpata Tuula burgundinpata ohje salty

Tuula burgundinpata

Valmistus yli 60 min

Kuutioi liha ja suikaloi pekoni. Lohko kuoritut sipulit. Viipaloi porkkanat ja halkaise herkkusienet.

Ruskista pekoni pannussa ja ruskista pekonista irronneessa rasvassa lihakuutiot pienissä erissä. Siirrä lihat pataan. Kiehauta rasvassa myös sipulit ja lisää pataan porkkanoiden ja herkkusienien kanssa. Huuhdo pannu vesitilkalla ja kaada pataan. Lisää pataan punaviini tai lihaliemi, hienonnetut valkosipulinkynnet, tomaattisose ja mausteet.

Anna padan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 1-2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa nestettä ja tarkista suolan määrä. Tarjoa burgundinpata keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal / 100 g
Energia 416 kJ / 100 g
Proteiini 9,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,5 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 1,6 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %