appelsiinikarpalotuorepuuromr AppelsiiniKarpaloTuorepuuroMR ohje sweet

AppelsiiniKarpaloTuorepuuroMR

2dlkaurahiutaleita (Pirkka iso kaurahiutale glut.)

1 1/2dlkauramaitoa (Pirkka kaurajuoma)

2rklauringonkukansiemeniä

ripaus aitovaniljajauhetta

1/2appelsiinin kuori raastettuna

1appelsiinin mehu

3rklchiansiemeniä (Pirkka Luomu chiansiemenet)

2dlkookosmaitoa

1rklhunajaa

1dlkarpaloita

Lisäksi:

4rklkarpaloita

1/2appelsiini

Koristeeksi esim:

karpaloita

granaattiomenansiemeniä

pähkinöitä

Sekoita kaurahiutaleet, kauramaito, auringonkukansiement, aitovaniljajauhe, appelsiinin kuori sekä mehu keskenään ja siirrä jääkaappiin tekeytymään. Mittaa blenderiin chiansiemenet, kookosmaito, hunaja ja karpalo ja surauta karpalot sileäksi. Kuori appelsiinin puolikas ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Jaa kuutiot kahden kupin pohjalle ja laita kumpaankin kuppiin 2 rkl karpaloita. Jaa karpalo-chiansiemenseos kuppeihin ja siirrä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Jaa aamulla kaura-appelsiinipuuro chiavanukkaiden päälle ja koristele annokset rouhituilla pähkinöillä sekä karpaloilla ja granaattiomenansiemenillä.

Alkuperäinen resepti K-ruoka https://www.k-ruoka.fi/reseptit/appelsiini-karpalotuorepuuro

Ravintosisältö / 100 g

Energia 146 kcal / 100 g
Energia 613 kJ / 100 g
Proteiini 3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 13,5 g / 100 g
Rasva 7,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 7,8 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %