2dlkaurahiutaleita (Pirkka iso kaurahiutale glut.)
1 1/2dlkauramaitoa (Pirkka kaurajuoma)
2rklauringonkukansiemeniä
ripaus aitovaniljajauhetta
1/2appelsiinin kuori raastettuna
1appelsiinin mehu
3rklchiansiemeniä (Pirkka Luomu chiansiemenet)
2dlkookosmaitoa
1rklhunajaa
1dlkarpaloita
Lisäksi:
4rklkarpaloita
1/2appelsiini
Koristeeksi esim:
karpaloita
granaattiomenansiemeniä
pähkinöitä
Sekoita kaurahiutaleet, kauramaito, auringonkukansiement, aitovaniljajauhe, appelsiinin kuori sekä mehu keskenään ja siirrä jääkaappiin tekeytymään. Mittaa blenderiin chiansiemenet, kookosmaito, hunaja ja karpalo ja surauta karpalot sileäksi. Kuori appelsiinin puolikas ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Jaa kuutiot kahden kupin pohjalle ja laita kumpaankin kuppiin 2 rkl karpaloita. Jaa karpalo-chiansiemenseos kuppeihin ja siirrä jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Jaa aamulla kaura-appelsiinipuuro chiavanukkaiden päälle ja koristele annokset rouhituilla pähkinöillä sekä karpaloilla ja granaattiomenansiemenillä.
Alkuperäinen resepti K-ruoka https://www.k-ruoka.fi/reseptit/appelsiini-karpalotuorepuuro