gruusialainen, kaalipata Gruusialainen kaalipata ohje salty

Gruusialainen kaalipata

Pilko kaali ja hauduta kattilassa (7dl vettä) noin vartti. Paloittele sipulit ja suolakurkku (tai vaihtoehtoisesti maustekurkku). Sekoita sipulit ja kurkku kaalin joukkoon ja lisää loput ainekset. 

Siirrä voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 45min. Tarjoa riisin kanssa tai nautiskele ihan näineen.

Mausteet: adzika tai vaihtoehtoisesti chili, paprika ja mustapippuri timjami meirami suola

Mausteita kannattaa käyttää reippaalla kädellä ja maistella välillä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 56 kcal / 100 g
Energia 231 kJ / 100 g
Proteiini 2,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,2 g / 100 g
Rasva 3,1 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,3 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %