tuulan, simpukkakeitto Tuulan simpukkakeitto ohje salty

Tuulan simpukkakeitto

Kuori ja silppua sipuli, kuullota Keiju sitruuna-basilikayrttiöljyssä kattilan pohjalla. Lisää vesi sekä kanaliemikuutio ja kuumenna. Leikkaa porkkanat ohuiksi kolikoiksi, lisää keittoon ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Kalttaa sillä aikaa tomaatit. Tee niihin ristiviilto terävällä veitsellä ja kasta hetkeksi kiehuvaan veteen, tämän jälkeen kuoret irtoavat helposti. Kuori tomaatit, puolita ne ja poista siemenet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi. Lisää keittoon ja keitä pari minuuttia. Tarkista että porkkana on kypsää, lisää valutetut simpukat, kerma ja mustapippuri. Kuumenna ja tarkista maku. Ripota pinnalle silputtua persiljaa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 64 kcal / 100 g
Energia 264 kJ / 100 g
Proteiini 2,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %