uunisilakka, , tomaattinen Uunisilakka, tomaattinen ohje salty

Uunisilakka, tomaattinen

500 g silakkafilettä suolaa mustapippuria myllystä 1 dl tilliä hienonnettuna 1 ½ dl tomaattipyreetä 2 tl suolaa 1 rkl sokeria 1,5 dl ruokakermaa Pinnalle tilliä hienonnettuna

Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin leikkuulaudalle tai voipaperin päälle. Sirota fileille suolaa ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele tilli fileille.  Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Sekoita tomaattipyree, suola, sokeri ja ruokakerma keskenään ja kaada fileille.  Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele tilliä pinnalle.

Herkullista, mutta puolittaisin suolan määrän.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal / 100 g
Energia 499 kJ / 100 g
Proteiini 10 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,3 g / 100 g
Rasva 6,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 1,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %