3 dl punaisia linssejä 1 tl suolaa 2 punasipulia 1 rkl oliiviöljyä 1 1/2 rkl väliviinaetikkaa 1/2 dl sokeria rouhittua mustapippuria ja suolaa (rucolaa, halloum
5-8 min jos halkaistuja
15-20 min jos kokonaisia Varo että linssit eivät hajoa. Siivilöi linssit vedestä, valuta hyvin ja jäähdytä.
Kuori, halkaise ja viipaloi punasipulit. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää väkiviinaetikka ja sokeri ja kiehauta muutama minuutti. Nostele sipulit jäähtyneiden linssien joukkoon.
Asettele tarjolle lautaselle joko sellaisenaan tai rucolapidellä/rucolan lehdillä koristeteltuna. Ruohi mustapippuria ja suolaa kevyesti pinnalle.
Halutessasi salaatista ruokaisampaa kokeile halloumia. Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista viipaleisiin kaunis pinta oliiviöljyssä pannulla. Asettele juustot salaatin päälle.
...Halloumi olisi sinänsä ihan kiva, itse ehkä yhdistäisin salaatin ennemmin bratwursteihin tai joihinkin muihin hiukan vahvemman makuisiin makkaroihin.
Lähde: ET-lehden sivut/Christina Aaltio