linssisalaatti, , linssit, , punasipuli, , etikka, , sokeri, Linssisalaatti (linssit, punasipuli, etikka, sokeri) ohje salty

Linssisalaatti (linssit, punasipuli, etikka, sokeri)

3 dl punaisia linssejä 1 tl suolaa 2 punasipulia 1 rkl oliiviöljyä 1 1/2 rkl väliviinaetikkaa 1/2 dl sokeria rouhittua mustapippuria ja suolaa (rucolaa, halloum

  1. Huuhtele ja keitä linssejä suolalla maustetussa vedessä
  • 5-8 min jos halkaistuja

  • 15-20 min jos kokonaisia Varo että linssit eivät hajoa. Siivilöi linssit vedestä, valuta hyvin ja jäähdytä.

  1. Kuori, halkaise ja viipaloi punasipulit. Kuullota pannulla öljyssä. Lisää väkiviinaetikka ja sokeri ja kiehauta muutama minuutti. Nostele sipulit jäähtyneiden linssien joukkoon. 

  2. Asettele tarjolle lautaselle joko sellaisenaan tai rucolapidellä/rucolan lehdillä koristeteltuna. Ruohi mustapippuria ja suolaa kevyesti pinnalle.

    Halutessasi salaatista ruokaisampaa kokeile halloumia. Leikkaa juusto viipaleiksi ja paista viipaleisiin kaunis pinta oliiviöljyssä pannulla. Asettele juustot salaatin päälle. 

    ...Halloumi olisi sinänsä ihan kiva, itse ehkä yhdistäisin salaatin ennemmin bratwursteihin tai joihinkin muihin hiukan vahvemman makuisiin makkaroihin.

    Lähde: ET-lehden sivut/Christina Aaltio

Ravintosisältö / 100 g

Energia 250 kcal / 100 g
Energia 1045 kJ / 100 g
Proteiini 13,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 36,4 g / 100 g
Rasva 3,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 11,4 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %