kesäkurpitsalasagne Kesäkurpitsalasagne ohje salty

Kesäkurpitsalasagne

Viipaloi kesäkurpitsat ja mausta viipaleet suolalla ja pippurilla. Jätä viipaleet "itkemään" n. 15 minuutiksi. Valmista jauhelihakastike: Ruskista jauheliha ja mausta oman maun mukaan esim. oreganolla, pippurilla, paprikamausteella tms. Lisää tomaattimurska ja ketsuppi. Jätä kannen alle hautumaan (pienellä lämmöllä) ja valmista juustokastike. Mittaa kapeaan kulhoon raejuusto ja kananmuna. Surauta ne kunnolla sekaisin sauvasekottimella niin, että seoksesta tulee vaahtomainen. Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla. Lado 1/3 viipaleista uunivuoan pohjalle. Levitä päälle puolet jauhelihakastikkeesta ja n. 1/3 juustokastikkeesta. Lado taas kerros kesäkurpitsaviipaleita ja levitä loput jauhelihakastikkeesta sekä n. puolet jäljelläolevasta juustokastikkeesta. Lado loput kesäkurpitsaviipaleet päällimmäiseksi. Levitä loput juustokastikkeesta vielä päälle sekä ripottele juustoraaste. Paista uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia. Jos juustoraaste alkaa tummua loppuvaiheessa liikaa, laita päälle leivinpaperi. Kun otat lasagnen uunista, kaada liika neste pois. Anna levätä vähän aikaa ja tarvittaessa kaada nestettä vielä pois, mutta älä päästä ruokaa liian kuivaksi, jos aiot syödä sit vielä seuraavanakin päivänä. alkup. ohje:  https://arjenkultaa.com/2016/02/18/kesakurpitsalasagne-low-fodmap/

Ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal / 100 g
Energia 392 kJ / 100 g
Proteiini 9,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,1 g / 100 g
Rasva 4,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,7 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %