vegaani, munakas Vegaani munakas ohje salty

Vegaani munakas

 

Kuumenna uuni 180 asteiseksi.

Perunoita ei tarvitse kuoria, mutta pese ne hyvin. Siivuta veitsellä tai mandolinilla oikein ohuiksi siivuiksi. Kuori sipuli ja pilko renkaiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

Lisää uunin kestävälle paistinpannulle loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Lisää sipulit ja perunat ja kypsennä keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes perunaviipaleet eivät ole enää raakoja.

Sekoita kulhossa kikhernejauhot ja kasvismaito. Sekoita joukkoon suola, 2 rkl oliiviöljyä ja mustapippuri.

Kaada kikhernejauho-maitoseos pannulle perunoiden ja sipulien päälle.

Nosta paistinpannu uuniin ja kypsennä munakasta n. 10 minuuttia.

Pilko päälle tuoretta ruohosipulia.

  Vinkki: Ilman uunia munakas onnistuu, kun maltat liedellä oikein matalalla lämmöllä ja kannen alla kypsyttää munakasta.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 135 kcal / 100 g
Energia 564 kJ / 100 g
Proteiini 5,1 g / 100 g
Hiilihydraatti 12 g / 100 g
Rasva 7,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,1 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %