kyyhkyhernecurry Kyyhkyhernecurry ohje salty

Kyyhkyhernecurry

500 ml vettä 100 g kyyhkyherneitä (tuvar dal) 1/2 tl jauhettua kurkumaa 1 rkl gheetä tai kasvisöljyä 2-4 pientä kuivattua punaista chiliä 1 reilu rkl murskattua valkosipulia 1 tasainen rkl kuivattua mangojauhetta (tai maun mukaan) suolaa maun mukaan 1 rkl sitruunamehua (tai maun mukaan)

  1. Liota linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele. Mittaa vesi ja linssit kattilaan ja kiehauta. Kun keittoaikaa on jäljellä n. 10 min, ota kansi pois ja keitä keskilämmöllä kunnes herneet ovat hajonneet soseeksi. Jos nestettä on liikaa, lisää lämpöä. 

  2. Kuumenna ghee tai kasvisöljy tarttumattomassa kasarissa. Lisää chilit ja paista minuutin ajan. Lisää sitten valkosipuli. Jatka paistamista keskilämmöllä kunnes valkosipuli on kevyen kullanruskeaa ja kaada seos välittömästi linssien joukkoon. 

  3. Lisää mangojauhe sekä maun mukaan suolaa ja sitruunamehua. Tarjoa kuumana. Curry jähmettyy jäähtyessään. Jos aiot lämmittää sen uudelleen, lisää hieman vettä ennen säilömistä.

    Lähde Anjum Anand Anjumin helpot intialaiset Multikustannus

    Valkosipulilla ja chilillä maustettu kyyhkyhernecurry

Ravintosisältö / 100 g

Energia 61 kcal / 100 g
Energia 257 kJ / 100 g
Proteiini 3,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,1 g / 100 g
Rasva 2,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,4 g / 100 g
Suola 0 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %