3 rkl maustamatonta jogurtti 1 tl garam masala 1 1/2 tl jauhettu korianteri 1 1/2 tl chilijauhe 1 rkl hienonnettu tuore korianteri 1 tl valkosipulisose 1 rkl maissiöljy 1 - 1 1/2 tl suolaa 500 g broileria nahattomana, luuttomana ja 5 cm paloiksi leikattuna
kastike 50 g voita 3 rkl maissiöljyä 1/2 tl sinapinsiemeniä 2 sipulia hyvin hienonnettuna 1 tl inkiväärisosetta 1 tl valkosipulisosetta 2 tl korianteria jauhettuna 1 tl chilijauhetta 175 g viipaloituja herkkusieniä/sekasieniä 3 rkl sitruunamehua 1/2 - 1 tl suolaa 8 rkl tuoretta korianteria hyvin hienonnettuna 2 rkl kreikkalaista tai maustamatonta jogurttia 1 3/4 dl kermaa koristeluun 2 tuoretta punaista chilipalkoa kuutioituna
Sekoita kulhossa jogurtti, garam masala, korianteri- ja chilijauhe, tuore korianteri, valkosipuli, maissiöljy ja suola.
Kaada mausteseos broileripalojen päälle ja annan marinoitua n. 2 tuntia.
Valmista kastike: Kuumenna voi ja maissiöljy. Lisää joukkoon sinapinsiemenet ja paista niitä pikaisesti noin 30 sekuntia. Lisää pannuun sipulisilppu ja kuullota sitä 1 1/2 - 2 minuuttia. Alenna lämpöä ja lisää joukkoon valkosipuli, inkivääri, korianteri- ja chilijauhe, sienet, sitruunamehu, suola ja puolet tuoreesta korianterista. Kypsennä seosta sekoitellen vähintään 2 minuuttia. Lisää joukkoon jogurtti ja kerma ja kypsennä vielä 2-3 minuuttia. Jätä odottamaan.
Grillaa broilerinpaloja noin 7 minuuttia, valele paloja marinadilla paistamisen aikana.
Lisää broilerinpalat kastikkeeseen ja kuumenna niitä keskilämmöllä noin 2 minuuttia.
Kumoa ruoka tarjoiluvdadille ja koristele jäljelle jääneellä korianterilla ja punaisilla chilikuutioilla.
Lähde Shehzad Husain Helppoja ja hyvää intiasta WSOY
Kanaa kermaisessa sitruunakastikkeessa