kanamakaronilaatikko Kanamakaronilaatikko ohje salty

Kanamakaronilaatikko

Kotoinen makaronilaatikko (Kariniemen) Aloita ruskistamalla kanajauheliha ja sipuli paistinpannulla. Keitä makaronit puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. 

Sekoita ruskistettu jauheliha ja sipuli sekä makaronit uunivuoassa. Vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon maito ja mausteet. Lisää munamaito vuokaan niin, että makaronit juuri ja juuri peittyvät. Halutessasi voit ripotella makaronilaatikon pinnalle vielä juustoraastetta.

Kypsennä makaronilaatikko 180 °C uunissa noin tunnin ajan.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 117 kcal / 100 g
Energia 490 kJ / 100 g
Proteiini 10,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 11,7 g / 100 g
Rasva 2,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %