Leikkaa kaali karkeaksi silpuksi. Pane kaali kattilaan ja mittaa päälle vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää vettä tarvittaessa.
Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Paloittele maustekurkkuviipaleet.
Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja valkosipuli kuullottumaan. Lisää lopuksi maustekurkku.
Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, crème fraîche, tomaattipyree sekä mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista kaalilaatikkoa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa. Anna laatikon vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Alkuperäinen resepti https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gruusialainen-kaalilaatikko
Ainekset 6-8 annosta
1 1/2 kg valkokaalia
n. 2 dl vettä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rs (400 g) Pirkka naudan jauhelihaa 10 %
1 1/2 dl Pirkka maustekurkkuviipaleita paloiteltuna
1 prk (150 g) Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
1 tuubi (140g) Pirkka tomaattipyreetä
2 tl Provencen Mix -yrttiseosta
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria
Pinnalle
11/2dlPirkka emmentalmozzarellajuustoraastetta