tandoorikana Tandoorikana ohje salty

Tandoorikana

4 nahatota ja luutonta broilerinpalaa 1 3/4 dl maustamatonta jogurttia (vähärasvaista) 1 tl garam masalaa 1 tl raastettua inkivääriä 1 tl murskattua valkosipulinkynttä 1 1/2 tl chilijauhetta 1/4 tl jauhettua kurkumaa 1 tl jauhettua korianteria 1 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa muutama tippa punaista väriainetta 1 rkl kasvisöljyä koristeluun erilaisia salaatinlehtiä ja limetinlohkoja

  1. Huuhtele ja kuivaa broilerinpalat. Tee kaksi syvää viiltoa kunkin palan pintaan.

  2. Sekoita marinadi jogurtista, garam masalasta, inkivääristä, valkosipulista, chilijauheesta, kurkumasta, korianterista, sitruunamehusta, suolasta, väriaineesta ja öljystä. 

  3. Marinoi broileria 3 tuntia. Peitä tuorekelmulla.

  4. Kuumenna uuni 240-asteiseksi. Siirrä mausteiset palat uuninkestävään vuokaan. 

  5. Paista broileripaloja uunissa 20-25 min. 

  6. Asettele salaattipedille, koristele limettilohkoilla ja tarjoa.

    Lähde Baljekar Fernandez Husain ja Kanani Suuri Intialainen Keittokirja Multikustannus

Ravintosisältö / 100 g

Energia 112 kcal / 100 g
Energia 469 kJ / 100 g
Proteiini 16,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 4,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %