puolukka, vanilijakierteet Puolukka-vanilijakierteet ohje sweet

Puolukka-vanilijakierteet

2,5 dl vaahtoutuva  vanilijakastike 2,5 dl vettä 50 g hiivaa 1 kananmuna 1,5 dl sokeria 1 tl suolaa 2 tl jauhettua kardemummaa 15 dl vehnäjauhoja 150 g sulatettua margariinia tai voita

Täyte 100 g sulatettua margariinia tai voita 2 dl tomusokeria 2 rkl vehnäjauhoa 1 rkl vanilijasokeria 2 dl puolukoita

Voiteluun 1 kananmuna

  1. Uuni 225 astetta.
  2. Kuumenna vanilijakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.
  3. Lisää muna, sokeri. suola ja kardemumma.
  4. Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
  6. Kauli taikina 30 x 60 cm levyksi.
  7. Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, jauhot ja vanilijasokeri. Levitä seos taikinalevylle.
  8. Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta kiekkoja.
  9. Nosta pullat kohoamaan levinpaperilla vuoratulle pellille n. 15 minuutiksi.
  10. Voitele pullat kananmunalla. 1
  11. Paista 225 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia.

Lähde

Yhteishyvä

Ravintosisältö / 100 g

Energia 321 kcal / 100 g
Energia 1344 kJ / 100 g
Proteiini 6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 47,2 g / 100 g
Rasva 11,4 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 14,1 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %