puolukka, vanilijakierteet
Puolukka-vanilijakierteet ohje
sweet
katrisav
Puolukka-vanilijakierteet
2,5 dl vaahtoutuva vanilijakastike
2,5 dl vettä
50 g hiivaa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
2 tl jauhettua kardemummaa
15 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua margariinia tai voita
Täyte
100 g sulatettua margariinia tai voita
2 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoa
1 rkl vanilijasokeria
2 dl puolukoita
Voiteluun
1 kananmuna
- Uuni 225 astetta.
- Kuumenna vanilijakastike ja vesi kädenlämpöiseksi. Liota hiiva nesteeseen.
- Lisää muna, sokeri. suola ja kardemumma.
- Lisää osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot. Alusta taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina 30 x 60 cm levyksi.
- Sekoita pehmeä rasva, tomusokeri, jauhot ja vanilijasokeri. Levitä seos taikinalevylle.
- Ripottele päälle puolukat. Kääri levy rullalle ja leikkaa rullasta kiekkoja.
- Nosta pullat kohoamaan levinpaperilla vuoratulle pellille n. 15 minuutiksi.
- Voitele pullat kananmunalla.
1
- Paista 225 asteessa keskitasolla noin 12 minuuttia.
Lähde
Yhteishyvä
Ravintosisältö / 100 g
Energia
321 kcal / 100 g
Energia
1344 kJ / 100 g
Proteiini
6,3 g / 100 g
Hiilihydraatti
47,2 g / 100 g
Rasva
11,4 g / 100 g
Alkoholi
0 g / 100 g
Sokeri
14,1 g / 100 g
Suola
0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös
100 %