Sekoita ensin kaikki taikinan ainekset keskenään isossa kulhossa ja käsittele sitten koko taikina sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa niin että pinaatti hienontuu. Jos käytät pakastepinaattia niin määrä on 150g. Vaihtoehtoisesti pinaatin voi paistaa pannulla kasaan ennen taikinaan lisäämistä. Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia. Sekoita toisessa kulhossa turkkilaisen jogurtin sekaan pilkottu kevätsipuli, yrtit (basilika, tilli tai muuta yrttiä) sekä mausteet. Kääntele sekaan kuutioitu paprika, murennettu feta ja hienonnettu nyhtökaura. Laita täyte maustumaan jääkaappiin ohukaisten paistamisen ajaksi.
Paista letut kuumalla pannulla öljyssä tai voissa. Taikinasta tulee noin 8 isoa lettua. Tarjoile letut täytteen kanssa.
Alkuperäinen resepti, Nyhtökaura -kirja, Maija Itkonen & Reetta Kivelä