fetapiiras, rosmariinilla Fetapiiras rosmariinilla ohje salty

Fetapiiras rosmariinilla

Vuoan halkaisija 20 cm, annoksia 15-20 kpl

500 g fetaa 200 g kotijuustoa 3 kananmunaa 2 rkl valitsemaasi tuoreyrttiä (ainakin rosmariini ja salvia toimivat) voita/juoksevaa kasvirasvavalmistetta vuoan voiteluun

  1. Uuni 175 astetta

  2. Murusta feta ja paloittele tuorejuusto.

  3. Vatkaa yhdessä munien kanssa sekaisin sähkövatkaimella

  4. Kääntele silputut yrtit lusikalla taikinamassan sisään. Huom! Älä käytä enää vatkainta tai piiras saa ikävän vihreän värin.

  5. Siirrä taikinamassa voideltuun vuokaan.

  6. Paista uunissa 40 min tai kunnes seos kiintää myös vuoan keskeltä. 

  7. Tarjoa huoneenlämpöisenä.

    Lähde: Amerikan parhaat piiraat (WSOY)

Ravintosisältö / 100 g

Energia 241 kcal / 100 g
Energia 1007 kJ / 100 g
Proteiini 17 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,4 g / 100 g
Rasva 18,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 2,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %