karitsasouvalaki, , karitsa, , tilli, , sitruunamehu, , oliiviöljy, Karitsasouvalaki (karitsa, tilli, sitruunamehu, oliiviöljy) ohje salty

Karitsasouvalaki (karitsa, tilli, sitruunamehu, oliiviöljy)

4 karitsan paahtopaistia 1 sitruuna 1 ruukku tilliä silputtua (1 tl tillinsiemeniä) 2 valkosipulinkynttä 1/2 dl oliiviöljyä suolaa, mustapippuria, varrastikkuja

  1. Pese sitruuna ja raasta 1/2 kuoresta kulhoon. Purista sekaan mehu.  

  2. Valmista marinadi sekoittamalla sauvasekoittimella sitruunamehu ja kuori, tilli, valkosipuli, oliiviöljy tasaiseksi seokseksi.

  3. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Leikkaa paahtopaistit n. peukalon kokoisiksi paloiksi ja marinoi vähintään 2 tuntia, mielummin vuorokausi.

  5. Laita lihat tikkuihin ja grillaa käännellen n. 4 min / puoli.

  6. Mausta vielä lopuksi suolalla.

    Lähde HS torstai

  7. 2017 Ruoka

Ravintosisältö / 100 g

Energia 133 kcal / 100 g
Energia 557 kJ / 100 g
Proteiini 15 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,6 g / 100 g
Rasva 7,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,2 g / 100 g
Suola 1,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %