400 g raparpereja paksuina siivuina 280 g sokeria 225 g voita appelsiinin raastettu kuori ja mehu 225 g itse nostattavia jauhoja (225 g jauhoja + 3 tl leivinjauhetta) 100 g mantelijauhoa 1 tl leivinjauhetta 3 kananmunaa mantelilastu tomusokeria
Anna raparperien levätä kulhossa 50 g sokerin kanssa 30 min
Uuni 180 astetta, voitele 23 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka
Laita kulhoon loppu sokeri, voi, appelsiininkuori ja -mehu kulhoon ja vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kananmunat ja vatkaa taas kunnes muodostuu sileä taikina.
Sekoita joukkoon raparperi ja siitä mahdollisesti irronneet mehut. Siirrä kakkuvuokaan ja tasoita.
Ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunin keskiosassa 1 tunti - 1 tunti 15 min kunnes kakku on kohonnut ja kullanvärinen. Peitä alumiinifoliolla jos kakku tummuu liikaa.
Jätä vuokaan 15 minuutiksi ennen poistamista ja anna jäähtyä loppuun.
Ripottele päälle pölysokeria ennen tarjoilua.
Lähde www.bbcgoodfood.com Rhubarb & orange cake Sara Buenfeld Good Food Magazine May 2013