raparperi, appelsiinikakku Raparperi-appelsiinikakku ohje sweet

Raparperi-appelsiinikakku

400 g raparpereja paksuina siivuina 280 g sokeria 225 g voita appelsiinin raastettu kuori ja mehu 225 g itse nostattavia jauhoja (225 g jauhoja + 3 tl leivinjauhetta) 100 g mantelijauhoa 1 tl leivinjauhetta 3 kananmunaa mantelilastu tomusokeria

  1. Anna raparperien levätä kulhossa 50 g sokerin kanssa 30 min

  2. Uuni 180 astetta, voitele 23 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka

  3. Laita kulhoon loppu sokeri, voi, appelsiininkuori ja -mehu kulhoon ja vatkaa kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Lisää jauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja kananmunat ja vatkaa taas kunnes muodostuu sileä taikina.

  4. Sekoita joukkoon raparperi ja siitä mahdollisesti irronneet mehut. Siirrä kakkuvuokaan ja tasoita.

  5. Ripottele päälle mantelilastuja ja paista uunin keskiosassa 1 tunti - 1 tunti 15 min kunnes kakku on kohonnut ja kullanvärinen. Peitä alumiinifoliolla jos kakku tummuu liikaa.

  6. Jätä vuokaan 15 minuutiksi ennen poistamista ja anna jäähtyä loppuun. 

  7. Ripottele päälle pölysokeria ennen tarjoilua. 

    Lähde www.bbcgoodfood.com Rhubarb & orange cake Sara Buenfeld Good Food Magazine May 2013

Ravintosisältö / 100 g

Energia 307 kcal / 100 g
Energia 1284 kJ / 100 g
Proteiini 5,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 31,9 g / 100 g
Rasva 17,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 20,8 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %