175 g sokeria 175 - 350 g raparperia halkaistuna pitkittäin ja kuutioituna 2 rkl oliiviöljyä 1 muna 1 tl vanilijauutetta 125 ml kulutusmaitoa 200 g jauhoa 1 tl leivinjauhetta 1 t ruokasoodaa
Murupäällys 50 g sokeria 50 g jauhoja 25 g kaurahiutaleita 1 tl kanelia 50 g voita
Uuni 220 C
Sekoita sokeri ja raparperi yhteen ja jätä maustumaan.
Valmista murupäällys sekoittamalla aineet kulhossa (nypi sormilla).
Sekoita öljy, vanilja, kulutusmaito, sokeroituihin raparpereihin. Lisää jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda ja sekoita hyvin.
Lusikoi ja muffinivuokiin ja ripottele päälle reilusti muruseosta. Paista 15-18 min kunnes muffiniin työnnetty cocktailtikku pysyy puhtaana.
Anna jäähtyä.
Lähde Good Food Magazine May 2011 www.bbcgoodfood.com Rhubarb crumble muffin