paistettu, kurkku, perillalla Paistettu kurkku perillalla ohje salty

Paistettu kurkku perillalla

Ainekset 4 annosta

Pilko chiii, valkosipulinkynnet ja tuoreperilla. Halkaise kurkku pitkittäissuunnassa ja kaavi siemenet teelusikalla pois. Pilko sen jälkeen kurkku noin parin sentin paksuisiksi siivuiksi. Kuumenna pannu, lisää öljy ja paista kurkut korkeassa lämpötilassa. Anna paistua rauhassa minuutin, jonka jälkeen käännä kurkut ympäri. Toista pari-kolme kertaa, kunnes kurkut näyttävät kiiltäviltä ja niissä on vähän väriä. 

Lisää chili ja valkosipulinkynnet. Paista vajaa puoli minuuttia ja lisää soijakastike, hieman suolaa sekä riisiviinietikka. Käännä hellasta lämpö pois päältä ja lisää pilkottu perilla.

Tarjoile lisukkeena esimerkiksi riisin kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 73 kcal / 100 g
Energia 306 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,8 g / 100 g
Rasva 6,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,7 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %