ak, shakshuka AK shakshuka ohje salty

AK shakshuka

Kuutioi sipuli. Leikkaa valkosipuli ja paprika viipaleiksi. Kuumenna mieluiten täysvalurautaisella paistinpannulla oliiviöljy ja kuullota sipulia ja paprikaa n. 5 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää sen jälkeen valkosipuli, juustokumina, paprikamauste ja cayennepippuri ja kuullota minuutti. Lisää joukkoon kikherneet ja säilyketomaatit. Riko säilyketomaattien rakenne lastalla, kiehauta ja anna sen jälkeen porista hissuksiin n. 15 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lämmitä kastikkeen poristessa uuni grillivastuksella 200 asteeseen.

Kastikkeen poristua vartin verran riko päälle kananmunat ja murustele päälle feta. Siirrä pannu uuniin grillivastuksen alle 5-10 minuutiksi, kunnes valkuaiset ovat hyytyneet, mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia. Jos et omista täysrautaista paistinpannua, voit myös siirtää kastikkeen paistinpannusta uunivuokaan ja lisätä vasta sen jälkeen kananmunat ja fetan.

Rapsauta vielä kananmunien päälle suolaa ja mustapippuria. Tarjoile silputun tuoreen korianterin kera.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal / 100 g
Energia 394 kJ / 100 g
Proteiini 4,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 6,9 g / 100 g
Rasva 4,8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %