pizzapohja Pizzapohja ohje salty

Pizzapohja

Ainekset 4 annosta

Paloittele kukkakaali. Höyrytä kunnes ovat pehmeitä (n. 10 min). Siirrä puhtaalle keittiöliinalle tai harsolle jäähtymään. Kun ovat jäähtyneet, kerää liinan reunat ja puristele kukkakaalimassaa voimakkaasti liinan sisällä niin, että siitä irtoaa mahdollisimman paljon nestettä. Siirrä kukkakaalit kulhoon ja lisää muut ainekset. Sekoita haarukalla tasaiseksi, muovailtavaksi massaksi. Nostele lusikalla keoiksi leivinpaperin päälle ja taputele öljytyillä käsillä tai lusikalla n. 1/2 cm paksuisiksi lätyiksi. Paista 20-25 min 200 astetta keskitasolla. Lisää pizzatäytteet ja paista vielä n. 10 min. Voit tehdä myös rieskoja (6 kpl), mausta lisäämällä taikinaan esim. juustoraastetta tai aurinkokuivattuja tomaatteja.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 94 kcal / 100 g
Energia 393 kJ / 100 g
Proteiini 4,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,3 g / 100 g
Rasva 6,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,9 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %