kukkakaali, pastavuoka, , pekoni, , creme, fraiche, , juusto, , rosmariini, Kukkakaali-pastavuoka (pekoni, creme fraiche, juusto, rosmariini) ohje salty

Kukkakaali-pastavuoka (pekoni, creme fraiche, juusto, rosmariini)

8  viipaletta savupekonia (pancetta) 1 iso kukkakaali 500 g kuivapastaa 250 g emmentalraastetta muutama ruokalusikallinen korppujauhoja pari oksaa tuoretta rosmariinia lehdet irrallaan ja silputtunua 2 valkosipulinkynttä 250 g creme fraichea parmesaania tarjoiluun

  1. Uuni 225 astetta, laita vedenkeitin täyteen ja anna kiehua.

  2. Aseta pekoni isoon uunivuokaan ja anna käristyä hetki. Riivi kukkakaalista ulommat lehdet ja kova kanta. Jaa neljään osaan. 

  3. Laita kukkakaali isoon kattilaan, kanta alaspäin yhdessä pastan kanssa kovalle lämmölle. Täytä kiehuvalla vedellä ja kiehua uudestan. Mausta suolalla, hämmennä ja keitä pastapaketin ohjeiden mukaan.

  4. Laita kulhoon juustoraaste, murusta  sekaan pekoni, lisää silputtu rosmariini.

  5. Kaada pastasta ja kukkakaalista vesi pois, varaa n. 1/2 litraa.

  6. Murskaa kaksi valkosipulinkynttä ja creme fraiche mukaan juustoraasteen kanssa, ja sitten koko tahna pastan ja kukkakaalin kanssa uunivuoassa. Jos tuntuu liian jäykältä lisää tarvittaessa vettä. 

  7. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tuuppaa uuniin n. 8 minuutiksi. Koristele halutessasi korppujauhoilla.

    Lähde Jamie Oliver Jamie's 30 minute Meals Penguin / Michael Joseph Cauliflower Macaroni

Ravintosisältö / 100 g

Energia 155 kcal / 100 g
Energia 649 kJ / 100 g
Proteiini 6,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,3 g / 100 g
Rasva 6,5 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %