salaatinkastike, , kokojyväsinappi, , öljy, , sitruuna, Salaatinkastike (kokojyväsinappi, öljy, sitruuna) ohje salty

Salaatinkastike (kokojyväsinappi, öljy, sitruuna)

1/2 sitruunaa n. 1 tl suolaa mustapippuria myllystä 1 rkl kokojyväsinappia 1/2 - 1 dl mietoa oliiviöljyä

  1. Purista sitruunan mehu kulhoon, lisää suola, mustaippuri ja kokojyväsinappi. Sekoita, lisää oliiviöljy tai muu miedon makuinen öljy, sekoita.

  2. Lusikoi kastiketta endiivivien tai muiden kitkerien salaattien päälle.

    Lähde Alexander ja Hanna Gullichsen Safka Otava Endiivisalaatti

Ravintosisältö / 100 g

Energia 467 kcal / 100 g
Energia 1953 kJ / 100 g
Proteiini 0,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,4 g / 100 g
Rasva 49,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0,5 g / 100 g
Suola 2,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %