lammas, , ja, sienivartaat, , valkosipuli, , anjovis, , sitruuna, , oregano, Lammas- ja sienivartaat (valkosipuli, anjovis, sitruuna, oregano) ohje salty

Lammas- ja sienivartaat (valkosipuli, anjovis, sitruuna, oregano)

Spiedini di involtini di agnello e funghi

680 g marinoimatonta lammasta (ulkofile) hakattuna lihanuijalla 12. aan ohueen palaan 1 valkosipulinkynsi 8 anjovisfilettä (huom! ei janssonfileitä) keskikokoinen nippu organoa tai meiramia, pelkät lehdet 1 sitruunan kuori raastettuna sekä mehu suolaa ja vastajauhettua mustapippuria oliiviöljyä 4 puista varrasta liotettuna 8 keskikokoista herkkusientä puolitettuna

  1. Murskaa morttelissa oregano/meirami ja valkosipuli sekä anjovisfileet

  2. Lisää puolet sitruunamehusta ja kaksi kertaa niin paljon oliiiöljyä.

  3. Lisää loput sitruunamehusta ja mausta suolalla ja mustapippurilla

  4. Hiero marinadi tasaisesti kaikkiin lihapaloihin, molemmille puolille ja ripottele sitruunankuoriraastetta päälle

  5. Lämmitä uuni 200 astetta tai grilli

  6. Rullaa lihapalat pieniksi rulliksi ja tee rullista ja herkkusienistä vartaita (yhteen vartaaseen 3 liharullaa ja 4 herkkusientä) 7A) Jos uunissa niin öljyä uunipannu ja paista vertaat siinä, noin 7 min. 7B) Jos grillissä, grillaa noin 3,5 min per puoli

  7. Tarjoile sitruunalohkojen, salaatin ja leivän kanssa

    Lähde Jamie Oliver: Jamie's Italy

    Huom! Marinadi/kastikett vain 1/2 annos Huom! Paistoaika ei riitä, uunissa 15-20 min

Ravintosisältö / 100 g

Energia 135 kcal / 100 g
Energia 564 kJ / 100 g
Proteiini 15,3 g / 100 g
Hiilihydraatti 0,5 g / 100 g
Rasva 8 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 0 g / 100 g
Suola 0,4 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %