lohi, rucolapiirakka, , kermamaito, , tilli, , kananmuna, Lohi-rucolapiirakka (kermamaito, tilli, kananmuna) ohje salty

Lohi-rucolapiirakka (kermamaito, tilli, kananmuna)

Taikina 4 dl vehnäjauho 1 dl kauralese 150 g voita 1 tl leivinjauhetta 2 dl kermaviili suola

Täyte 50 g rucolaa 300 g marinoitua tai tuoretta lohifileetä 1 rkl hienonnettua tilliä 4 munaa 1 dl maitoa 2 dl kuohukermaa suolaa

  1.  Uuni 200 astetta.

  2. Sekoita jauhot, suola ja kauraleseet. Murusta voi yhteen näiden kanssa. Sekoita kermaviiliin leivinjauhe ja lisää tämä taikinapohjaan. Puristele taikinaksi. Anna levätä jääkaapissa 10-15 minuuttia.

  3. Kauli taikina levyksi ja pane 26-senttiseen vuokaan. Jätä taikinaa hiukan reunojen yli. Peitä leivinpaperilla ja painolla. 

  4. Paista pohjaa 200-asteessa 15 min.

  5. Poista paperi ja paino ja paista vielä 5 min.

  6. Laske uunin lämpötila 160 astetta. 

  7. Aseta taikinapohjalle revitty rucola ja lohipalat ja hienonnettu tilli. Vatkaa munat rikki. sekoita joukkoon maito ja kuohukerma ja mausta suolalla. Kaada seos piirakan päälle ja paista uunissa 30-40 min kunnes täyte on täysin hyytynyt.

    Lähde Pille Enden, Lea Virkus, Tiina Lebane Ihanimmat piirakat Moreeni

Ravintosisältö / 100 g

Energia 280 kcal / 100 g
Energia 1173 kJ / 100 g
Proteiini 9,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 16,5 g / 100 g
Rasva 19,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,6 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %