mausteinen, persikkapata, , linssit, , sipuli, , paprika, , mausteet, Mausteinen persikkapata (linssit, sipuli, paprika, mausteet) ohje salty

Mausteinen persikkapata (linssit, sipuli, paprika, mausteet)

75 g kuivatuja happomarjoja, punaherukoita tai karpaloita 1 iso sipuli silputtuna 1 punainen paprika silputtuna 100 g voita paistamiseen 1 tulinen chiili silputtuna (tai 2-3 vihreää chiliä) 1 cm pala tuoretta inkivääriä silputtuna 1 tl kurkumaa 1 tl kanelia 1/4 tl muskottipähkinää 2 tl tomaattipyreetä 250 g puy-linssejä huuhdottuna ja puhdistettuna n. 5 dl vettä 1/2 dl valkoviiniä (voit korvata vedellä) 1 limetin mehu 1 rkl fariinisokeria suolaa ja mustapippuria 4-5 makeaa persikkaa tai nektariinia lohkoina ilman kiveä

  1. Liota happomarjoja 10 min (puhdista ensin).

  2. Kuullota sipulia ja paprikaa 50g:ssa voita, kunnes alkavat pehmetä, lisää chili, inkivääri ja mausteet. Kuullota muutama minuutti.

  3. Lisää tomaattipyree ja linssit ja sekoita hyvin. Lisää vesi ja viini jos käytät, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua reippaasti 35 min. Tarkista linssin kypsyys - sen tulee olla kypsää mutta vielä napakkaa. 

  4. Lisää limettimehu, sokeri ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

  5. Valuta happomarjat ja paista yhdessä persikkalohkojen kanssa pannulla lopussa voissa. Paista noin 2 min, kunnes persikat kullanruskeita ja happomarjat pulleita. Kääntele seos linssipataan.

    Lisäkkeeksi sopii riisi, vihreä salaatti ja roseviini.

    Lähde Sally Butcher Vegestan Khoresht-e-Holu Mausteinen persikkapata

Ravintosisältö / 100 g

Energia 99 kcal / 100 g
Energia 414 kJ / 100 g
Proteiini 3,6 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,3 g / 100 g
Rasva 4,1 g / 100 g
Alkoholi 0,2 g / 100 g
Sokeri 4,8 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %