kvinoasalaatti, , pistaasipähkinä, , säilötty, sitruuna, , kesäkurpitsa, , mausteet, Kvinoasalaatti (pistaasipähkinä, säilötty sitruuna, kesäkurpitsa, mausteet) ohje salty

Kvinoasalaatti (pistaasipähkinä, säilötty sitruuna, kesäkurpitsa, mausteet)

150 g kvinoaa 100 g kuorittuja pistaasipähkinöitä oliiviöljyä 2 isoa kesäkurpitsaa 1 cm paksuisina viipaleina 1 pieni nippu minttua lehdet hienoksi silputtuina 6-8 säilöttyä sitruunaa hienoksi pilkottuna 1/2 sitruunan mehu merisuolaa ja mustapippuria myllystä reilut 2 tl maustenigellansiemeniä eli musta- kuminaa

  1. Kumoa kvinoa kattilaan, peitä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Kaada kvinoa siivilään ja huuhtele sitä kylmällä vedellä kunnes se on jäähtynyt. Valuta ylimääräinen vesi pois ja kumoa kvinoa isoon kulhoon.

  2. Paahda pistaasipähkinöitä isolla kuivalla paistinpannulla keskilämmöllä 3-4 minuutti varovasti sekoittaen, jotta ne eivät mustu liikaa tai pala. Pane syrjään.

  3. Valuta pienenpieni tilkka oliiviöljyä pähkinöiden paahtamiseen käyttämällesi pannulla ja paista kesäkurpitsaviipaleita 3 min kummaltakin puolelta kunnes ne ovat saaneet väriä mutta eivät kypsyneet läpikotaisin. Kumoa viipaleet leikkuulaudalle ja leikkaa jokainen viipale kahtia.

  4. Lisää kesäkurpitsaviipalee, minttusilppu, situunapalat, sitruunamehu ja 3 rkl oliiviöljyä kvinoakulhoon ja mausta merisuolalla ja mustapippurilla makusi mukaan. Sekoita hyvin. Ripota pinnalle paahdetut pistaasipähkinät ja maustenigellansiemenet ja sekoita vielä kerran. Tarjoa välittömästi.

    Lähde Sabrina Ghayour Persiana Gummerrus

    Kvinoasalaatti paahdettujen pistaasipähkinöiden, säilötyn sitruunan ja kesäkurpitsan kera  

Ravintosisältö / 100 g

Energia 97 kcal / 100 g
Energia 405 kJ / 100 g
Proteiini 2,5 g / 100 g
Hiilihydraatti 5,6 g / 100 g
Rasva 6,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 2,6 g / 100 g
Suola 1,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %