gruusialainen, kaalilaatikko, , Gruusialainen kaalilaatikko ohje salty

Gruusialainen kaalilaatikko

  1. Suikaloi kaali. Laita kaali kattilaan ja päälle vesi. Kuumenna vesi kiuhuvaksi ja hauduta kannen alla 15 min välillä sekoittaen. Lisää vettä tarvittaessa.

  2. Silppua sipuli ja valkosipuli (4 kynttä). Paloittele maustekurkkuviipaleet pieniksi. 

  3. Paista jauheliha omassa rasvassaan. Laita sipuli ja valkosipuli joukkoon kuullottumaan. Lisää lopuksi maustekurkku.

  4. Sekoita kaalin joukkoon jauhelihaseos, creme fraiche, tomaattipyree tuubista ja mausteet (2tl provencen yrttiseos, 1,5tl suolaa, 1,5 paprikajauhetta, 0,5 tl maustepippuria). Laita uunivuokaan, pinnalle voi ripotella juustoraastetta (juustoraaste laskettu annoksen kaloreihin). 

  5. Paista 35min 200 asteessa. Jos pinta tummuu liikaa, peitä astia foliolla. 

  6.  Anna ruuan vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Nauti superhyvää kaalilaatikkoa!

    Resepti saatu k-ruoka sivuilta

Ravintosisältö / 100 g

Energia 98 kcal / 100 g
Energia 409 kJ / 100 g
Proteiini 6,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,8 g / 100 g
Rasva 6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,7 g / 100 g
Suola 0,8 g / 100 g
Haihtumisjäännös 90 %