3 rkl oliiviöljyä ja nokare voita 12 salottisipulia kuorittuna mutta kokonaisina 8 valkosipulinkynttä veitsellä painettuna 120 g sultanarusinoita 120 g kuorittuja manteleta 1-2 tl harissaa 2 rkl juoksevaa hunajaa 1 keskikokoinen butternut kuorittuna ja leikattuna noin pikkusormen paksuisiksi paloiksi suolaa ja pippuria tuoreita korianterinlehtiä koristeeksi
Kuumenna öljy ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää salotit ja valkosipulit ja paista, kunne alkavat ruskistua. Lisää sultanat ja mantelit sekä harissa ja hunaja. Sekoita hyvin. Lisää kurpitsa ja varmista että se peittyy tasaisesti mausteisiin.
Lisää vettä niin että padan pohja peittyy ja laita kansi päälle. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 min kunnes kurpitsa on kypsää muttei vielä pehmeää.
Mausta suolalla ja pippurilla, koristele korianterin lehdillä.
Lähde Ghillie Basan Tagines and Couscous Ryland Peters & Small