tomaattikastike, à, la, henri, alén Tomaattikastike à la Henri Alén ohje salty

Tomaattikastike à la Henri Alén

Ainekset 4 annosta

Ainesosaluettelosta puuttuvat hauduttamiseen tarvittavat oliiviöljy sekä suola, pippuri ja appelsiininkuoriraaste.

  1. Silppua sipuli ja valkosipuli. Hauduta niitä hitaasti oliiviöljyssä vähintään 10 minuuttia.
  2. Lisää puolet tomaattimurskasta sekä sokeri ja hauduta taas 10 minuuttia.
  3. Lisää loput tomaattimurskasta ja vesi. Jatka hauduttamista 15 minuuttia ja lisää halutetessasi punaviini.
  4. Jatka hauduttamista, kunnes kastike on sakeaa. Lisää suolaa ja pippuria myllystä. Jos haluat hifistellä, lisää  joukkoon raastettua appelsiininkuorta. Mausta rohkeasti.
  5. Kun kastike on valmis, sekoita joukkoon parasta neitytoliiviöljyä. Älä keitä enää.

Sekoita kastike vasta keitettyyn pastaan. Huom. Sekoita, älä vain kaada päälle.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 77 kcal / 100 g
Energia 324 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,8 g / 100 g
Rasva 6,3 g / 100 g
Alkoholi 0,7 g / 100 g
Sokeri 2 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %