chili, con, soya, , monkeyfoodia, mukaellen, Chili con soya (monkeyfoodia mukaellen) ohje salty

Chili con soya (monkeyfoodia mukaellen)

2 keskikokoista sipulia 1 valkosipulinkynsi oliiviöljyä 2 tl chilijauhetta 1 tuore chili hienoksi silputtuna ilman siemeniä 1 kukkurainen tl jauhettua jeeraa sormisuolaa ja mustapippuria myllystä 445 g jauhelihaa tai 90 g soijarouhetta + 1,5 rkl lihafondia + 4,45 dl vettä 200 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä 2 x 400 g tomaatteja purkissa 1/2 - 1 kanelitanko 1 x 400 g kikherne (tai toinenkin kidneypapu) huuhdeltuina ja valutettuina 1 x 230 g kidneypapu huuhdeltuina ja valutettuna 1 x 170 g papumix

  1. Jos käytä soijarouhetta laita turpoamaan vesi-fondiseokseen.

  2. Aja sipuli ja valkosipuli hienoksi silppurilla.

  3. Paista sekoitusta tilkassa oliiviöljyä kunnes pehmenee. Lisää tuore chili,  chilijauhe, jeera sekä vähän suolaa & mustapippuria. Lisää pannuun ja sekoita.

  4. Lisää pannuun soijarouhe/jauheliha. Jos lisäsit jauhelihan ruskista kunnes irtonaista.

  5. Aja aurinkokuivatut tomaatit tahnaksi, lisää pannuun yhdessä tavallisten tomaattien, kanelin ja n. 1 dl veden kanssa.

  6. Hauduta miedolla lämmöllä 60 min.

  7. Lisää pavut, sekoita ja hauduta 30 min kunnes pavut lämpenevät. 

    Lähde Jamie Oliver Happy Days with the Naked Chef Penguin Chili con Carne

    Sovitus soijarouheelle monkeyfood-blogissa

Ravintosisältö / 100 g

Energia 87 kcal / 100 g
Energia 365 kJ / 100 g
Proteiini 4,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,8 g / 100 g
Rasva 2,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %