kanttarelli, pastasalaatti, , rucola, , parmesaani, , tomaatti, Kanttarelli-pastasalaatti (rucola, parmesaani, tomaatti) ohje salty

Kanttarelli-pastasalaatti (rucola, parmesaani, tomaatti)

6-7 dl kanttarelleja tai suppilovahveroita 1 rkl voita 1 punasipuli suikaloituna suolaa ja mustapippuria 350 g pastaa, esim. pennejä tai fusillia 1 dl oliiviöljyä 2 rkl mietoa viinietikkaa 1 nippu rucolasalaattia 1 rasia halkaistuja kirsikkatomaatteja 1 dl vastaraastettua parmesaania

  1. Paista sienet voissa ja lisää punsipuli loppuvaiheessa vain hiukan pehmenemään. 

  2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi pasta ja lisää siihen muut ainekset. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa haaleaksi jäähtyneenä.

  3. Salaatti on hyvää myös kylmänä. Huuhdo siinä tapauksessa pasta kylmällä vedellä ja sekoita kaikki ainekset joukkoon kylminä.

    Lähde Katja Palmdahl Nicke Ericson & Pepe Nilsson Kanttarellikeittokirja Atena

Ravintosisältö / 100 g

Energia 248 kcal / 100 g
Energia 1038 kJ / 100 g
Proteiini 5,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 23,8 g / 100 g
Rasva 14,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,2 g / 100 g
Suola 1,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %