mansikka, paprikakeitto Mansikka-paprikakeitto ohje salty

Mansikka-paprikakeitto

Ainekset 10 annosta

4 isoa punaista paprikaa 2 kypsää tomaattia 1/2 l mansikoita 2 valkosipulin kynttä 1/2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia 4 rkl hunajaa 1/2 auringonkukkaöljyä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria

  1. Leikkaa paprikoista kanta pois ja vedä siemenkota ulos. Paloittele paprikat, tomaatit ja hienonna valkosipuli.
  2. Soseuta kaikki ainekset pippuria lukuunotttamatta sauvasekoittimella, jos keitto tuntuu liian paksulta lisää vettä.
  3. Anna keiton maustua jääkaapissa noin tunnin ajan. Laita keitto tarjoiluastiaan/annoslaseihin ja rouhi päälle mustapippuria.

Lähde Kaskinen Kuittinen Sadeoja Talasniemi Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystävile Teos

Ravintosisältö / 100 g

Energia 71 kcal / 100 g
Energia 298 kJ / 100 g
Proteiini 0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 8,8 g / 100 g
Rasva 3,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 8,4 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %