mansikka, paprikakeitto
Mansikka-paprikakeitto ohje
salty
katrisav
Mansikka-paprikakeitto
4 isoa punaista paprikaa
2 kypsää tomaattia
1/2 l mansikoita
2 valkosipulin kynttä
1/2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
4 rkl hunajaa
1/2 auringonkukkaöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
- Leikkaa paprikoista kanta pois ja vedä siemenkota ulos. Paloittele paprikat, tomaatit ja hienonna valkosipuli.
- Soseuta kaikki ainekset pippuria lukuunotttamatta sauvasekoittimella, jos keitto tuntuu liian paksulta lisää vettä.
- Anna keiton maustua jääkaapissa noin tunnin ajan. Laita keitto tarjoiluastiaan/annoslaseihin ja rouhi päälle mustapippuria.
Lähde
Kaskinen Kuittinen Sadeoja Talasniemi
Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystävile
Teos
Ravintosisältö / 100 g
Energia
71 kcal / 100 g
Energia
298 kJ / 100 g
Proteiini
0,8 g / 100 g
Hiilihydraatti
8,8 g / 100 g
Rasva
3,2 g / 100 g
Alkoholi
0 g / 100 g
Sokeri
8,4 g / 100 g
Suola
0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös
100 %