punajuuripihvit Punajuuripihvit ohje salty

Punajuuripihvit

Kuori ja raasta punajuuret raastimen karkealla terällä. Jos punauuret ovat hyvin mehukkaita, valuta hieman ylimääräistä mehua pois raasteesta. Valuta ja survo kikherneet haarukalla kulhossa tai sauvasekoittimella. Yhdistä kikhernesurvos, punajuuriraaste, jogurtti, korppujauhot, kananmunat ja mausteet. Kuumenna paistinpannulla tai lettupannulla tilkka oliiviöljyä. Muotoile massasta 1 1/2 cm paksuja pihvejä suoraan kuumalle lettu- tai paistinpannulle. Paista keskilämmöllä molemmin puolin noin 5 minuuttia. Uunissa pihvit kypsyvät leivinpaperin päälle muotoiltuna 225 asteessa keskitasolla 15 minuutissa. Turkkilaisen jogurtin sijasta voi käyttää myös muuta nestettä. Itse laitoin nyt sen mukaan mitä kaapista löytyi, puolet jogurttia ja puolet mantelimaitoa. Sekä korppujauhojen sijasta käytin kaurajauhoa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 93 kcal / 100 g
Energia 389 kJ / 100 g
Proteiini 4,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 9,9 g / 100 g
Rasva 2,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 3,9 g / 100 g
Suola 0,9 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %