pasta, jääkaapin, aineista, , pekoni, , chorizo, , tomaatti, , kesäkurpitsa, Pasta jääkaapin aineista (pekoni, chorizo, tomaatti, kesäkurpitsa) ohje salty

Pasta jääkaapin aineista (pekoni, chorizo, tomaatti, kesäkurpitsa)

1 rkl oliiviöljyä n. 100 g pekonia kuutioituna n. 150 g mausteista salamityylistä makkaraa (chorizo, merquez) paloina 1 chili silputtuna 1 salottisipuli pilkottuna 3 valkosipulinkynttä pilkottuna pala kesäkurpitsaa pilkottuna 1 dl valkoviiniä 400 g kypsiä lihaisia tuoretomaatteja  tai laadukkaita säilöttyjä tomaatteja 1-2 rosmariininoksaa pari lehteä salviaa suolaa 1 rkl hunajaa mustapippuria (muita jämiä, tällä kertaa oliiveja)

  1. Laita oliiviöljy pannulle, paista siinä pekoni ja kuutioidut makkarat. Nosta paistetut lihat talteen ja kuullota järjelle jääneessä rasvassa pilkottua chiliä ja sipuleita.

  2. Lisää pilkottu kesäkurpitsa ja paista pari minuuttia, palauta lihat pannulle ja lisää valkoviini, tomaatit, yrtit, suola, hunaja ja mustapippuri.

  3. Anna porista keskilämmöllä parikymmentä minuuttia. Tarkista maku.

    Lähde Alexander ja Hanna Gullichsen Safkaa Parempaa arkiruokaa Otava

Ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal / 100 g
Energia 540 kJ / 100 g
Proteiini 4,7 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 9,3 g / 100 g
Alkoholi 0,8 g / 100 g
Sokeri 3,9 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %