marjapiirakka, , vhh, , gluteeniton, , sokeriton, , , , palaa Marjapiirakka (vhh, gluteeniton, sokeriton) 8 palaa ohje sweet

Marjapiirakka (vhh, gluteeniton, sokeriton) 8 palaa

Ainekset 8 annosta

Uunin lämpötila 200 astetta.

Pohja:

2 munaa

0,5 dl karppisokeria

0,5 dl mantelijauhetta

1 tl psylliumia

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää munasokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista pohjaa n 10 min 200 asteessa.

Täyte:

1 kananmuna

250 g kermarahkaa (Rainbow)

2,5 dl puolukoita (tai muita marjoja)

1 dl karppisokeria

1 tl vaniljasokeria

Sekoita ensin keskenään kaikki muut aineet paitsi puolukat. Lisää puolukat viimeisenä ja sekoita niin etteivät marjat hajoa. Lusikoi täyte esipaistetun pohjan päälle tasaisesti. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 min.

Jäähdytä valmis piirakka ensin huoneenlämmössä ja siirrä se vielä noin tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua (jotta pohja jähmettyy kunnolla).

Ravintosisältö / 100 g

Energia 119 kcal / 100 g
Energia 495 kJ / 100 g
Proteiini 7,2 g / 100 g
Hiilihydraatti 4,6 g / 100 g
Rasva 7,7 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 4,1 g / 100 g
Suola 0,3 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %