mahevä, omena, jogurttitorttu, , pirkka, Mahevä omena-jogurttitorttu (Pirkka) ohje sweet

Mahevä omena-jogurttitorttu (Pirkka)

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuokaan (26 cm) ja voitele reunat. Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin. Kuori omenat tarvittaessa. Kuutioi puolet omenoista ja leikkaa loput ohuiksi lohkoiksi. Sekoita omenakuutiot, sitruunan mehu ja 1 tl sitruunan raastettu kuori sekä rusinat. Sekoita jogurtti, munat, sokeri, perunajauhot ja vanilliinisokeri keskenään. Levitä puolukkahillo pohjan päälle. Lusikoi omena-rusinaseos vuokaan. Kaada jogurttitäyte omenoiden päälle. Aseta päälle omenalohkot. Sipottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kypsennä torttua 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 1 tunti. Jäädytä ja irrota vuoasta. Tarjoa jäähtyneenä.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 205 kcal / 100 g
Energia 857 kJ / 100 g
Proteiini 3 g / 100 g
Hiilihydraatti 29,6 g / 100 g
Rasva 7,9 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 15,1 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %