kanaa, kookos, fenkolikastikkeessa Kanaa kookos-fenkolikastikkeessa ohje salty

Kanaa kookos-fenkolikastikkeessa

5 rkl maissiöljyä 2 sipulia hyvin hienonnettuna 6-8 currynlehteä 1 tl ikiväärisose 1 tl valkosipulisose 1/2 tl kurkumaa 1 tl chilijauhetta 1/2 tl muskottipähkinäjauhetta 1 kanelitanko 2 1/2 dl kookosmaitoa 500 - 750 g broilerin rintafileitä (2 rkl tuoretta korianteria koristeluun)

Maustetahna 1 tl fenkolinsiemeniä 2 tl korianterinsiemeniä 1 tl kuminansiemeniä 4 kokonaista vihreää kardemummaa 2 kokonaista neilikkaa 3 mustapippurimarjaa 1 rkl vaaleita unikonsiemeniä 2 rkl kookoshiutaleita 3 rkl vettä

  1. Valmista ensin maustetahna. Kuumenna teflonpannu ja paahda siinä kokonaisia mausteita ja kookoshiutaleita (kuivassa pannussa) muutaman sekunnin ajan. Anna mausteiden jäähtyä 10 minuuttia ja jauha sitten tahnaksi. Sekoita jauheen joukkoon vesi.

  2. Kuumenna oljy isossa pannussa ja paista siinä sipuliua ja currynlehtiä kunnes sipuli on pehmeää ja kullankeltaista.

  3. Sekoita sipulin kypsyessä keskenään inkivääri, valkosipuli, kurkuma, chili, muskotti, kaneli, sitruunamehu ja kookosmaito. Kumoa seos sipulin joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä 2 min.

  4. Lisää maustekastikkeen joukkoon broileripalat ja sekoita hyvin. Kumoa joukkoon maustetahna ja sekoita uudestaan. Jos näyttää kuivalta, lisää 1 1/2 dl vettä (ei ole koskaan näyttänyt). Sulje kansi ja kypsennä broileripaloja 12-15 min.

  5. Tarkista että broileri on kypsää ja sekoittele vielä parin minuutin ajan. Korista ruoka tuoreella korianterilla jos käytät.

    Lähde: Shehzad Husain Helppoa ja hyvää intiasta WSOY

Ravintosisältö / 100 g

Energia 185 kcal / 100 g
Energia 774 kJ / 100 g
Proteiini 11,8 g / 100 g
Hiilihydraatti 2,9 g / 100 g
Rasva 14,2 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,5 g / 100 g
Suola 0,1 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %