Reseptillä tulee n. 1 L ja 0,5L purkit. 1 Kiinanakaali Valkosipulin kynttä Tuoretta inkivääriä Kalakastiketta Chiliä gochucaru Sokeria Kevätsiipulia Porkkanaa
Pese ja pilko kiinankaali. Laita ne isoon astiaan kerroksittain ja ripsottele reilusti suolaa kerrosten väliin. Kääntele käsin 30 min välein n. 1-1,5h ajan. Lopuksi huuhtele ylimääräinen suola pois (vähintään 3 huuhtelua) ja jätä ne siivilään kuivumaan.
Sekoita puserrettu valkosipuli, inkivääri, kalakastike, sokeri sekä korealainen chili jauhe (gochugaru) tahnaksi. ( jos käytät tavallista chilijauhoa kimchiin ei luultavasti tule yhtä kaunista punaista väriä, kannattaa myös käyttää chilijauhoa hieman vähemmän koska normi chilijauhe on voimakkaampaa kun gochugaru).
Leikka kevätsipuli 2cm pätkiksi sekä suikaloi porkkanat. Kuivaa vielä kevyesti kaalit ja yhdista muiden vihannesten kanssa. Sekoita chilitahna huolellisesti vihannesten joukkoon.
Putsaa lasipurkit ja kannet keittämällä kuumassa vedessä. Täytä purkit jättäen ilmatilaa vähintään, 1,5cm kannen ja kimchin väliin. Pidä huoneenlämmössä pimeässä tasalämmössä 3- 5vrk. Avaa kerran päivässä ja painele kimchistä kaasut pois. Huom käydessään kimchi saattaa kuohua. Laita suojat purkkien alle ettei paikat suttaannu.