kanaa, ja, purjoa, , kanaa, , purjoa, , tomaattia, , mausteita, Kanaa ja purjoa (kanaa, purjoa, tomaattia, mausteita) ohje salty

Kanaa ja purjoa (kanaa, purjoa, tomaattia, mausteita)

1 rkl oliiviöljyä  75 g voita  1 laakerinlehti  1 tl inkiväärisosetta  1 tl valkosipulisosetta  1 tl garam masala  70 g tomaattipyree  1/2 - 1 tl suolaa  1/4 tl kurkumaa  1 rkl chilijauhe  (1 rkl vettä)  1/2 tl sokeria  500 g broileria kuutioituna  1 iso purjo 1 cm viipaleina  2 tuoretta vihreää chiliä 1 cm viipaleina  1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna 

  1. Kuumenna öljy ja voi wokissa/pannussa noin minuutin ajan.

Vähennä lämpöä ja laita seokseen laakerinlehti.

  1. Sekoita keskenään inkivääri, valkosipuli, garam masala, tomaattipyree, suola, kurkuma, chilijauhe ja sokeri.

Notkista tarvittaessa vedellä.

  1. Siirrä pannu/wokki takaisin lämmölle ja paista maustetahnaa 30 sek koko ajan hämmentäen.

  2. Lisää broileri ja purjo ja paista pikaisesti 2 min koko ajan sekoittaen.

  3. Hauduta kannen alla 5-7 min, hämmennä jos seos on tarttumassa pohjaan.

  4. Nosta kansi, sekoita hyvin ja sekoita paistokseen chiliviipaleet ja tuore korianteri.

Hämmennä vielä 2 min ja tarjoile.

Lähde  Shehzad Husain  Helppoa ja hyvää Intiasta  WSOY

Ravintosisältö / 100 g

Energia 163 kcal / 100 g
Energia 692 kJ / 100 g
Proteiini 11,4 g / 100 g
Hiilihydraatti 1,9 g / 100 g
Rasva 12,3 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,3 g / 100 g
Suola 0,2 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %