gulassikeitto Gulassikeitto ohje salty

Gulassikeitto

Pilko ja kuori kaikki vihannekset pieneksi (chili erittäin pieneksi), paitsi peruna. Laita laakeaan kattilaan voi. Ruskista sipulit kattilassa voin kanssa ja mausta paprikajauheella, sekä chilillä. Lisää porkkanapalaset. Ruskista siitakesienet ja  lihasuikaleet erikseen pannulla, mausta 1 rkl suolaa ja ripaus mustapippuria, lisää tomaattisäilykkeet ja kiehauta. Huuhtele tomaattisäilykepurkit n.7 dl vedellä (haudutusliemi), ja kaada seos sipulikattilaan. Anna hautua miedolla lämmöllä, kannen alla n.1,5-2h (mitä isompia lihasuikaleet ovat, sitä kauemmin haudutus kestää).  Hauduttaessa vettä haihtuu, joten lisää haudutuksen aikana vettä vielä 1-1,5 litraa. Kuori perunat kun liha on oikein mureaa, ja paloittele perunat. Lisää ne yhdessä paprikakuutioiden kanssa ja kypsennä vielä n.15-20min. kunnes perunat ovat kypsiä. Maista, lisää tarvittaessa vielä suolaa ja mustapippuria ja nauti halutessasi raejuuston kanssa.

Ravintosisältö / 100 g

Energia 44 kcal / 100 g
Energia 185 kJ / 100 g
Proteiini 2,9 g / 100 g
Hiilihydraatti 3,9 g / 100 g
Rasva 1,6 g / 100 g
Alkoholi 0 g / 100 g
Sokeri 1,7 g / 100 g
Suola 0,6 g / 100 g
Haihtumisjäännös 100 %